31 Серпня 2019
Новини

Нова міністерка МОЗ вляпалася в скандал

Нова міністерка МОЗ вляпалася в скандал

На другий день після призначення нового міністра охорони здоров'я виник скандал навколо того, що керівник фракції «Слуги народу» у парламенті назвав Зоряну Скалецьку тимчасовою персоною на цій посаді.

Про це Давид Арахамія заявив ввечері 30 серпня в ефірі телеканалу ZIK,  пише ВВС.

«Ситуація з МОЗ така - Зоряна Скалецька планувалась на першого заступника міністра, а на міністра мав бути Михайло Радуцький. Але йому треба три місяці, щоб підготуватись, тому вирішили зробити такий перехідний період», - пояснив пан Арахамія логіку призначення.

За твердженням керівника фракції, яка є більшістю у парламенті, згодом ці двоє людей мають помінятись місцями.

«Думаю, що потім буде ротація - пан Радуцький стане міністром, а Зоряна стане заступником міністра. Йому треба підготуватись, привести всі справи щодо бізнесу. Має підготуватись до декларування», - додав Давид Арахамія.

Одразу ж після цього ще одна депутатка від «Слуги Народу» Роксолана Підласа уточнила, що пан Радуцький у якості голови профільного комітету з питань охорони здоров'я хоче добитись схвалення пакету законодавства щодо медичної реформи, а потім піти у міністерство його імплементувати.

Арахамія
Арахамія
Давид Арахамія

Проте вже вранці 31 серпня сам новообраний голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заперечив слова керівника власної фракції.

«Я не планую бути міністром через три місяці. Так, багато хто у фракції бачать саме мене на цій посаді. І саме це бажання вчора висловив Арахамія. Мені приємно, але свою роботу я бачу в парламенті», - написав пан Радуцький.

Він похвалив Зоряну Скалецьку і додав, що планує залишитись працювати в парламенті.

Михайло Радуцький до обрання депутатом був президентом приватної клініки «Борис» та радником президента Володимира Зеленського. Вважався одним з головних кандидатів на посаду міністра охорони здоров'я в новому уряді.

BBC News Україна намагається отримати коментар щодо ситуації з її можливим тимчасовим перебуванням на посаді у самої Зоряни Скалецької.

За кілька годин до призначення міністром Зоряни Скалецької у парламенті стався скандал з смс-перепискою пана Радуцького.

радуцький
радуцький
Михайло Радуцький

У розмові з іншою людиною пан Радуцький написав, що «його людина - Зоряна Черненко (Скалецька)».

У відповідь на питання, чи може лишитись Уляна Супрун, він написав нецензурну лайку.

Зоряна Скалецька була головним експертом медичної групи Реанімаційного пакету реформ та експертом Центру підтримки реформ при Кабміні.

Навчалась у Києво-Могилянській Академії, де і працювала заступником декана факультету правничих наук, а також в Університеті Марії Кюрі-Склодовської у Польщі.

Також Скалецька очолювала комісію з питань реформування системи охорони здоров'я Громадської ради при міністерстві охорони здоров'я України.

Медреформу, зміни в системі медичної освіти Скалецька в цілому підтримує, називаючи це рухом у правильному напрямку, але при цьому критикує те, як ці зміни впроваджуються.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, скандал, міністр, слуга народу, моз
В тему