30 Серпня 2019
Новини

Зеленський поставив на паузу повернення Сенцова і моряків: основна версія, чому так

Зеленський поставив на паузу повернення Сенцова і моряків: основна версія, чому так

Після того, як у мас-медіа з’явилась інформація про початок обміну між Україною і Росією утримуваними особами, раптово офіційно було заявлено, що переговорний процес ще не закінчено.

Про це пишуть, зокрема, «Факти».

За однією з версій, виник певний момент з українськими полоненими моряками, яких Росія має звільнити згідно з рішенням міжнародного морського трибуналу. При цьому Кремль продавлює формат саме обміну тому, що в такому разі це буде непрямим визнанням Києвом законності судового процесу в Москві над нашими моряками.

За словами джерела видання, знайомого із ситуацією, Зеленський дізнався про це чи не в останній момент і вирішив поставити обмін моряків на паузу. Ці дані – станом на 9:30 п’ятниці, 30 серпня.

А ось що пише в своєму Telegram-каналі головний редактор «Еха Москви» Олексій Венедиктов, який одним з перших оприлюднив інформацію про обмін.

Тим часом адвокати полонених моряків наразі ситуацію не коментують і обіцяють написати, коли буде чітке підтвердження інформації.

До речі, про спроби Росії змусити Україну визнати законність судового процесу над полоненими, що, в свою чергу, спричинить законність їх захоплення біля анексованого Криму, мовилося ще під час обміну нотами між двома зовнішньополітичними відомствами. Тоді Зеленський зажадав пояснень від колишнього в той момент міністра закордонних справ Павла Клімкіна, на що останній відповів про дії відомства в рамках повноважень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, росія, володимир зеленський, армія
В тему

Останні матеріали