28 Серпня 2019
Новини

Більшість країн забороняють продаж африканських слонів у цирки та зоопарки

Більшість країн забороняють продаж африканських слонів у цирки та зоопарки

На міжнародній конференції в Женеві більшість країн підтримали майже повну заборону на продаж африканських слонів у зоопарки або цирки.

Це рішення ухвалили на зустрічі підписантів Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), пише Громадське.

Пропозицію підтримали 89 країн, проти були 29, зокрема Зімбабве і США, решта утримались. У рішенні вказано, що Зімбабве і Ботсвана можуть передавати слонів у «прийнятні» місця, які підходять тваринам. Таке виключення зробили, бо в цих країнах популяція слонів здоровіша, ніж в інших африканських країнах.

Резолюція не забороняє перевозити слонів в місця, які також є їхнім середовищем проживання. Крім цього, продаж слонів можуть дозволити в «екстрених випадках», якщо це погодить комітет CITES.

Але в цілому рішення серйозно посилює обмеження на продаж слонів, в першу чергу, до Китаю. Так, за даними організації Humane Society International, з 2012 року в китайські зоопарки та цирки продали понад 100 дитинчат африканських слонів.

Захисники тварин привітали це рішення, а також наголосили, що примусове вивезення слонів зі стада дуже серйозно травмує їх, бо вони соціальні тварини. Зокрема через це у них розвивається розлад поведінки і вони раніше помирають.

Читайте також:

В Україні підтримали заборону використовувати тварин в цирку

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, тварини, цирк, зоопарк
В тему