27 Серпня 2019
Новини

Путін готує нову пастку для України

Путін готує нову пастку для України
 
Вже у вересні планується зустріч лідерів в «нормандському форматі» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
 
Зокрема про таку можливість наголошують і президент Франції Еммануель Макрон, і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, - пише Еспресо.

У цьому врегулюванні зацікавлені практично всі.  Володимир Зеленський - тому що давав обіцянку завершити війну.  Еммануель Макрон - тому що бачить у врегулюванні можливість посилення власного впливу в Європі і в світі.  Ангела Меркель - тому що не хотіла б піти з великої політики й залишити наступникові незавершений конфлікт.  Про зацікавленість Дональда Трампа і говорити не доводиться. 

Напередодні президентських виборів в США американському президенту необхідні різні історії успіху.  В першу чергу там, де не впорався його попередник Барак Обама.  Це може стати важливим козирем президента і претендента у протистоянні з демократами.

Але є той, кому врегулювання на Донбасі абсолютно не є потрібним - Володимир Путін.  Навпаки, продовження конфлікту дозволяє російському президенту шантажувати Захід і стримувати дрейф України в бік цивілізованого світу.  Так чому ж Путін погодиться на зустріч в «нормандському форматі»?

Така згода може бути отримана тільки в разі, якщо в обмін на припинення війни західні лідери віддадуть йому всю Україну цілком, а не тільки Донбас.  І російська сторона цього навіть не приховує. 

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вже заявив про можливість саміту в разі, якщо буде гарантовано виконання так званої «формули Штайнмайера».  Простіше кажучи - окуповані Росією території України отримають постійний статус конституційної автономії, російський контроль над ними збережеться, українські війська відійдуть.  На європейській та євроатлантичній інтеграції України буде поставлено крапку. 

Путіну саме це сьогодні і потрібно.  А на Заході будуть задоволені тим, що Україна відновила свою територіальну цілісність.  Правда, без Криму, але це вже наступний етап переговорів.  Колись там.  А поки можна зняти з Росії велику частину санкцій і заробляти гроші.

Залишається тільки зрозуміти, чи буде вважати президент Зеленський такий результат «нормандського саміту» результативним і як відреагують на такий результат самі українці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, пастки, світ, володимир путін, росія, україна, володимир зеленський
В тему