26 Серпня 2019
Новини

Держава не реагує на жорстоке поводження з тваринами — волонтерка

Держава не реагує на жорстоке поводження з тваринами — волонтерка

Зоозахисниця, волонтерка Наталія Кислюк розповіла про психологію, причини та наслідки жорстокого поводження з тваринами.

Є відома класифікація, за якою переважну більшість серійних вбивць об’єднує те, що в дитинстві вони були ображені або жили в неблагополучних сім’ях, піддавалися насильству і приниженням. Саме це змушує їх шукати в житті такі ситуації, в яких вони могли б відчути свою значущість на такому ж примітивному рівні. Як правило, першими жертвами майбутніх серійних вбивць стають тварини. Знущання з них дозволяє помститися за свої образи, відчути свою силу, перевагу, в повній мірі насолодитися владою. Найчастіше в такі моменти у серійного вбивці формується уявлення про свою особливу роль у світі, місія надає його життю сенс. Місії серійних вбивць не відрізняються оригінальністю. За їхніми словами, це покращення світу шляхом очищення його від злих і поганих складових, якими спочатку можуть стати безпритульні та беззахисні тварини, потім люди, які не зможуть себе захистити.

Всю розмову можна прослухати на сайті громадське радіо.

Люди якого віку починають знущатися з тварин і чому?

Це може починатися з 5 чи 6 років. Розкажу вам один випадок. Дівчинка 6 років вбила приблизно 20 — 30 котів, вона скрутила їм шиї, жорстоко ставилася до них, била. Фізична жорстокість стосовно тварин входить в клінічну картину проявів розладу поведінки в міжнародній класифікації хвороб поряд з іншими проявами асоціальної поведінки.

Чи йдеться в подібних ситуаціях про вплив соціуму? Чи це вроджені відхилення?

У якомусь відсотку може бути набутим генетично, але переважно це трапляється через оточення, якому байдуже до таких гучних справ. Рівно рік кривавій справі з собакою Ромашкою. Шкуродер завдавав удари по голові та розбив просто повністю голову. На цей час він не покараний. Наша бездіяльність може призводити до дуже серйозних та гучних справ.

Можу навести приклад, коли живодери продовжують на людях. Це відома справа про дніпропетровських маніяків. Влітку 2007 року в місті Дніпропетровськ була хвиля жахливих вбивств людей. Вбивцями виявилися троє 19-річних. Жертв знаходили з проломленими головами, заживо вирізаними очима і відрізаними вухами. Ми б могли цього уникнути, якби у 2003 році, коли цим підліткам було ще по 15 — 16 років, правоохоронці звернули б увагу на численні заяви від зоозахисників про серію звірячих вбивств. Тваринам відрізали вуха, хвости. Ці підлітки викладали всі свою діяння у простори інтернету. Саме байдужість та бездіяльність влади призводить до таких трагічних наслідків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, тварини, допомога
В тему