25 Серпня 2019
Новини

Релігійне протистояння: у селі на Волині священнику ПЦУ підпалили хату

Релігійне протистояння: у селі на Волині священнику ПЦУ підпалили хату

Пожежа спалахнула зі калька годин до того, як український священник мав провести перше богослужіння після переходу храму в ПЦУ. 

Шокуюча звістка сколихнула мешканців села Четвертня Маневицького району Волині близько 06:00 ранку 24 серпня: у священика Православної церкви України горить літня кухня. Про це інформує інтернет-видання «ВолиньUA».

Односельчани допомогли отцю Миколаю загасити пожежу, в якій практично вщент згоріла веранда.

В селі не сумніваються: хату підпалили, адже на 09:00 годину ранку було заплановану перше богослужіння після переходу храму в ПЦУ. І воно виявилося під загрозою: священик наковтався ядучого диму. Проте Господь допоміг отцю Миколаю зібратися із силами: він таки розпочав Службу Божу, хоч і дещо пізніше від запланованої години.

Натомість громаду шокувала не лише пожежа, а те, що її підпал замаскували під несправність електропроводки. На таку причину загорання, зокрема, вказали пожежники, які прибули на місце події.

Натомість представники маневицької поліції, яких теж викликали на місце інциденту, зі слів місцевих мешканців, сюди навіть не приїхали. Мовляв, підпалу немає, замкнула проводка. Хоча, як стверджують представники громади, очевидний факт стороннього втручання в електрощитову. В селі переконані: замикання електропроводки хтось інсценував шляхом механічного пошкодження кабелів...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, НП, пожежа, релігія, маневичі, православна церква україни
В тему

Останні матеріали