24 Серпня 2019
Новини

Герой України посмертно: президент вручив «Золоту Зірку» матері бійця з Волині

Герой України посмертно: президент вручив «Золоту Зірку» матері бійця з Волині

Загиблому  бійцеві з Волині Андрію Волосу посмертно надали звання «Герой України».

Президент України Володимир Зеленський надав звання Героя України Андрію Волосу з удостоєнням ордена «Золота Зірка» – посмертно. Нагороду отримали мама та дружина Андрія на День Незалежності, під час Ходи гідності. Про це пише «Район.Ківерці».

Старший солдат, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила Андрій Волос народився 13 грудня 1995 року на Волині. Закінчив в обласному центрі школу-інтернат, жив у Луцьку. Згодом переселився в село Омельне Ківерцівського району, де мешкає його мама.

Хрещений батько Андрія, керівник Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович, розповідав журналістам, що після початку війни на сході Волос дев’ять разів намагався потрапити до війська, подавав документи у батальйон (роту спецпризначення МВС) «Світязь». Проте йому відмовляли через брак досвіду.

Хлопець уже повертався додому, коли йому подзвонили з Ківерцівського військкомату і запропонували підписати контракт із ЗСУ на три роки. Це було у 2015-му. Загинув, прикривши собою від кулі снайпера командира. 

Поїздки на передову у складі 24 ОМБР не завадили Андрієві влаштувати особисте життя: у травні 2018 року вони із коханою стали на шлюбний рушник. Через місяць після весілля його вагітна дружина овдовіла….

22-річний Андрій загинув 28 червня 2018 року. Похований 1 липня на сільському кладовищі Омельного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марш ветеранів у Києві: живий коридор аплодував захисникам і скандував «Дякую!» (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, герой україни, війна на сході україни, Волинь, армія
В тему