24 Серпня 2019
Новини

До України з раптовим візитом прибула омбудсмен Путіна

До України з раптовим візитом прибула омбудсмен Путіна

Москалькова пояснила не анонсований раніше візит до Києва «великою і серйозною роботою».

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова в бесіді із журналістом «Раша Тудей» уперше прокоментувала свій несподіваний приїзд до Києва. Вона не назвала мету приїзду, однак заявила про «велику роботу», яку проводить, інформує російська РБК.

«Ми сьогодні проводимо велику і серйозну роботу, яка обов’язково буде піддана гласності і повідомлена журналістам. Лишень дещицю терпіння»,  – сказала омбудсмен Путіна. Про її прибуття до Києва стало відомо вранці 23 серпня.

Візит Москалькової до Києва відбувається на тлі повідомлень про підготовку обміну полоненими і утримуваними особами між Росією та Україною. Напередодні джерела РБК, знайомі з деталями переговорів, повідомляли, що Кремль і Київ близькі до завершення процесу обміну утримуваними громадянами. За останніми даними, обговорюється формула обміну «33 на 33».

Нагадаємо, в ув’язненні в Росії залишаються 24 українських моряки, заарештовані після інциденту в Керченській протоці восени 2018 року. Зрушення у переговорному процесі з Україною низка лідерів країн «Великої сімки» називали умовою повернення Росії в міжнародний клуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «33 на 33»: повідомляють про домовленості з Росією щодо обміну полоненими

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, росія, україна, моряки, армія
В тему