22 Серпня 2019
Новини

Арт-семінар «Куст»: п’ять днів Рівненщина була центром літературної освіти

Арт-семінар «Куст»: п’ять днів Рівненщина була центром літературної освіти

На Рівненщині відбувся Всеукраїнський арт-семінар «Куст», який мав на меті підвищити рівень літературної освіти.

5-денна літературна школа зібрала представників з Івано-Франківської, Львівської, Харківської, Одеської, Миколаївської, Рівненської та Київської областей.  Загалом до Рівного приїхало 30 учасників, повідомляють Новини по-рівненськи.

Як зазначає голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України Ірина Баковецька – головне завдання заходу, отримати літературну освіту без стереотипів.

Своїм досвідом і майстерністю з учасниками ділилися відомі лектори – Олександр Косенко, Євген Баран, Анатолій Кичинський, Василь Кузан, Сергій Лазо, Анна Багряна, Ольга Ласнюк, Сергій Пантюк, Тата Рівна.

Літературні уроки проходили у різних локаціях – Рівне, Острог, Дубно та Здолбунів. Окрім лекцій та індивідуальних занять, молоді письменники відвідували різноманітні презентації книг відомих в Україні авторів.

Також, варто зазначити, що учасники та лектори семінару написали спільний лист, адресований Міністру освіти та науки України, Лілії Гриневич, із проханням повернути творчість українського письменника Уласа Самчука у шкільну програму для обов’язкового вивчення.

Завершився захід врученням сертифікатів, у яких засвідчено, що учасники пройшли семінар на тему: «Сучасний український літературний процес: участь, самореалізація, промоція, арт-менеджмент».

Арт-семінар проходить на Рівненщині вже вчетверте, і цьогоріч проєкт реалізувався за підтримки Українського культурного фонду.

Співорганізаторами заходу є Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненська обласна рада, управління культури і туризму РОДА та Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, література, культура, освіта, рівне
В тему