21 Серпня 2019
Новини

Після «тупої вівці» сотня журналісток вимагає від Зеленського покінчити із сексизмом

Після «тупої вівці» сотня журналісток вимагає від Зеленського покінчити із сексизмом

94 представниці ЗМІ вимагають від глави держави відреагувати на сексистські дії політиків.

Близько 100 жінок, що працюють у медіапросторі, звернулися до президента України Володимира Зеленського та інших представників влади з вимогами відреагувати на дії окремих політиків, які вважають «сексистськими» і «образливими».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Авторки звернення вважають недостатньою реакцію владної партії «Слуга народу» на висловлювання обраного народного депутата від цієї політичної сили Максима Бужанського щодо журналістки видання НВ Ольги Духнич.

«Сексистські чи інші образливі висловлювання на адресу журналісток і журналістів уже неодноразово звучали від політиків. Такими, зокрема, були: «дорогенька моя» – звернення Петра Порошенка до журналістки «Детектор Медіа» Марини Баранівської, «хлопчиком» назвав чинний президент Володимир Зеленський журналіста програми «Схеми» Михайла Ткача, голова офісу президента України Андрій Богдан вирішив обійняти журналістку «Радіо Свобода» (Власту Лазур, – ред.), коли вона ставила йому запитання. Ці та схожі висловлювання й дії неприпустимі, оскільки вони принижують честь професії й людську гідність», – ідеться у зверненні.

Журналістки вимагають «розробити і впровадити етичний кодекс, який би забороняв сексизм та передбачав відповідальність» представників влади, «розробити і впровадити рекомендації щодо боротьби із сексизмом… і забезпечити належні ресурси для таких заходів», «Верховній Раді України запровадити законодавство, що забороняє сексизм у ЗМІ й заохочує моніторинг і виконання таких заходів», а також «забезпечити навчання народних депутатів та депутаток із базового курсу з прав людини і свобод».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, скандал, володимир зеленський
В тему

Останні матеріали