20 Серпня 2019
Новини

«Поважаю воїнів, біжу за героїв України»: реєструйтеся на всеукраїнський забіг пам'яті загиблих воїнів

«Поважаю воїнів, біжу за героїв України»: реєструйтеся на всеукраїнський забіг пам'яті загиблих воїнів

25 серпня 2019 року відбудеться всеукраїнський забіг, присвячений пам'яті загиблих у російсько-українській війні.

Кожен, хто поважає героїв, зможе приєднатися до організованих забігів у шести містах України - Луцьку, Чернівцях, Запоріжжі, Коломиї, Миколаєві та Сумах, - повідомляють організатори акції.

«Ти можеш пробігти марафон у будь-якому іншому місті і приєднатися до загального руху через сторінку в фейсбук «Voiny»:

  • пробіжи в цей день за загиблого героя, де б ти не був!
  • зроби фото/відео звіт про те, за кого ти пробіг і поділися на своїй сторінці!

«Поважаю воїнів, біжу за героїв України» - заснована торік традиція, національний рух пам'яті полеглих воїнів. Це можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав країну, подякувати і підтримати близьких наших героїв.

Чому варто бігти заради загиблих?
Ми Пам’ятаємо
Ми Співчуваємо
Ми Вшановуємо
Ми Допомагаємо сім’ям долати біль втрати
Бо Ми — разом!» - йдеться у повідомленні.

Організовані забіги відбудуться в таких містах: Луцьк (25 серпня), Суми (25 серпня), Дніпро (25 серпня), Миколаїв (31 серпня), Житомир (29 серпня), Тернопіль (25 серпня), Коломия (25 серпня) і Чернівці (25 серпня).

«Шаную воїнів, біжу за героїв України» - це нова традиція щорічного вшанування пам’яті полеглих воїнів. Це можливість пробігти за кожного з тих, хто захищав нас від війни, подякувати та підтримати близьких наших героїв.

За підтримки посольства США в Україні до забігу долучиться організатор всеамериканського забігу America Run for the fallen, American «Goldstar» father George Lutz.

Довідка. Всеукраїнський Забіг у пам'ять полеглих заснований агентством Republic у рамках ініціативи Voіny. Voіny - це перший в Україні соціальний проект, мета якого - підвищити обізнаність українського суспільства про загиблих воїнів, ввести єдину процедуру поховання і заохотити до почесного вшанування захисників України. Voіny розпочато агентством Republic разом з українським урядом, експертами, громадянським суспільством і представниками відповідального бізнесу.

Досвід США

У 2008 році в США почали традицію вшанування пам'яті загиблих американських військових - забіг Run for the Fallen (Біжи за полеглих). Рух діє в більшості штатів і забіг став загальнонаціональною традицією. Саме цей факт надихнув Republic розпочати аналогічну ініціативу в Україні.

Минулого року George Lutz, співорганізатор американського Run for the Fallen, підтримав наш перший забіг-вшанування в Києві та відвідав столицю: «Для сімей загиблих найважливіше — розуміти, що смерть близьких їм людей була недаремна, і що про них пам’ятають. Важливо не лише пам’ятати імена героїв, важливо пам’ятати про їхні сім’ї та біль, крізь який вони пройшли».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, забіг, воїни
В тему