19 Серпня 2019
Новини

Франція хоче зняти санкції з Росії

Франція хоче зняти санкції з Росії

У літній резиденції французького президента на Лазуровому узбережжі Франції розпочнеться зустріч Еммануеля Макрона з російським лідером Володимиром Путіним.

Російські ЗМІ пишуть, що очільник Кремля сподівається домогтися скасування європейських санкцій, запроваджених у відповідь на російську агресію на сході України. Це буде вже п'ята особиста зустріч Макрона і Путіна, інформує 24 канал.

Візит Володимира Путіна до Франції є тривожним знаком для України, каже політичний оглядач Іван Верстюк.

«Я спілкувався з дипломатами українського Міністерства зовнішніх справ і вони розповіли, що французький президент Еммануель Макрон розглядає можливість зняття санкцій ЄС з Росії. Я думаю, що одна з тем, яку він обговорюватиме з Путіним, це те, що Росія може дати в обмін на зняття санкцій. Що вона може запропонувати реально, а не просто пообіцяти чи задекларувати», – заявив Верстюк.

Політичний оглядач також додав, що санкції Євросоюзу проти Росії більше не є популярними ні серед електорату, ні навіть серед експертного середовища. Логіка та аргументація приблизно така, що 5 років санкційного режиму не повернули Україні Крим та Донбас, тому можливо треба щось змінювати.

«Я не думаю, що Путін наразі налаштований на якісь поступки. В нього самого зараз складна ситуація через протести з приводу виборів до московської міської думи. Тому Путіну потрібно повернути українське питання до порядку денного росіян. Повернути зовнішню політику, щоб росіяни менше помічали корупцію та тоталітаризм в своїй власній державі», – повідомив Іван Верстюк.

«Але якщо говорити про позитивні перспективи для України, то я знаю, що Макрон слідкує дуже уважно за долею українських моряків, які знаходяться ув’язненні в Росії. Це питання не сходить з порядку денного перемовин з Путіним й у інших лідерів Західних держав. Для України це є дуже добре», – додав Верстюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньягу в Києві кинула на землю хліб-сіль (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, франція, росія, володимир путін
В тему

Останні матеріали