18 Серпня 2019
Новини

У Камені-Каширському може з'явитися сонячна електростанція

У Камені-Каширському може з'явитися сонячна електростанція

Депутати Камінь-Каширської міської ради зацікавилися питанням створення у місті комунальної сонячної електростанції.

Повідомляє «Волинь.UA».

Дехто з них вважає, що побудова такого інфраструктурного об’єкту буде корисною, навіть якщо він працюватиме лише на забезпечення власних потреб. Приміром, на освітлення вулиць та забезпечення діяльності водозабору, очисних споруд. Адже міське комунальне підприємство в рік на це витрачає орієнтовно 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Частина депутатів міськради все ж дотримується думки, що будувати станцію можна, якщо вона у статусі комунального підприємства зможе не лише на власні потреби міста працювати, а й продавати вироблену електроенергію державі за «зеленим тарифом».

Таким чином на черговій сесії створили робочу комісію, котра займеться детальним вивченням даного питання.

Поряд з цим зауважимо, що окремі депутати все ж дотримуються думки, що якщо будувати сонячну електростанцію в місті, то для цього можна скористатися спеціальними державними програмами. А кошти, на які в даному випадку розраховують, тобто 11 мільйонів гривень субвенції з державного бюджету, що обіцяв виділити Уряд, краще все ж використати на нагальні поточні проблеми Каменя-Каширського.

Звичайно, у будь-якому випадку напрацювання створеної робочої комісії, щодо будівництва сонячної електростанції, будуть корисними, навіть якщо колегіальний орган вирішить такий інфраструктурний об’єкт будувати за спеціальними програмами. Бо ж саме таким чином можуть бути розвіяні сумніви чи, можливо, навпаки – з’ясуються обставини, що унеможливлять реалізацію задуманого.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему