16 Серпня 2019
Новини

У Луцьку в кафе «Базилік» потруїлися відвідувачі, серед яких були діти

У Луцьку в кафе «Базилік» потруїлися відвідувачі, серед яких були діти

У Луцьку 15-16 серпня 2019 у кафе «Базилік» потруїлися відвідувачі. Відтак після відвідин кафе, за адресою Луцьк, вул. Кравчука 11а, за медичною допомогою з ознаками гострої кишкової інфекції (ГКІ), звернулось 8 осіб, з них 3 дітей.

У всіх захворілих відмічалися виражені розлади травлення, підвищення температури тіла до 39- 40°С. Попередній діагноз — гострий гастроентероколіт.  Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Стан хворих середньої важкості. Всі  постраждалі  знаходяться на стаціонарному лікуванні  в обласній  інфекційній лікарні.

Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху, лікарями-епідеміологами обласного лабораторного центру проводиться комплекс протиепідемічних і профілактичних заходів.

За рекомендацією лабораторного центру на період епідеміологічного розслідування харчова потужність  припинила роботу.

Фактори передачі, обставини та джерело збудника захворювання наразі встановлюється шляхом епідрозслідування випадків ГКІ, зокрема, з метою проведення бактеріологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби страв, харчових продуктів,  питної води, навколишнього середовища (змивів)  харчової потужності.

У зв’язку з відмовою, не проведено обстеження персоналу закладу на носійство збудників інфекційних захворювань, що викликає підозру щодо стану їх здоров’я і може призвести до подальшого поширення захворювання серед населення.  Надано пропозиції щодо проведення обстеження персоналу закладу  на наявність збудників інфекційних захворювань.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» : « Власники, а також керівники та інші посадові особи підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності зобов’язані в межах своїх повноважень сприяти медичним працівникам у здійсненні заходів щодо захисту населення від інфекційних хвороб».

Для вжиття заходів реагування щодо недопущення поширення інфекційного захворювання оперативно залучено Держпродспоживслужбу.

Розпочато епідеміологічне розслідування.

Заклад громадського здоров’я ДУ  «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» звертається до всіх, хто відвідував кафе «Базилік» при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, біль голови, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) терміново звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до важких ускладнень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, Україна, Волинь, луцьк, отруєння
В тему