16 Серпня 2019
Новини

Трамп збирається купити Гренландію – ЗМІ

Трамп збирається купити Гренландію – ЗМІ

Президент США Дональд Трамп обговорював зі своїми радниками та адвокатами можливість викупити у Данії острів Гренландія.

Про це пише газета The Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з обговореннями, передає РБК.

Зокрема, як уточнюють співрозмовники, американський лідер питав про це у своїх радників під час зустрічей, обідів і просто в коротких розмовах, чи можуть США купити Гренландію, і з цікавістю слухав, як ті обговорюють її багаті ресурси і геополітичне значення острова. Потім Трамп просив адвоката в Білому домі вивчити цю ідею.

Частина радників президента підтримали президента у його ідеї придбати острів, інші вважали її скороминущим захопленням, яке ніколи не буде реалізовано, уточнюють джерела видання.

За даними видання, на початку вересня Трамп здійснить свій перший візит до Данії, хоча поїздка не пов'язана з ідеєю можливої покупки Гренландії, запевняють співрозмовники WSJ.

Білий дім і Держдепартамент США не відповіли на запит про відгуки. Представники Королівського дому Данії та посольства Данії у Вашингтоні також оперативно не відповіли на запит видання. Так само вчинили представники прем'єра Гренландії та представництва Гренландії у Вашингтоні.

Гренландія - найбільший у світі острів, розташований між Північним Льодовитим і Атлантичним океанами. Формально територія входить до складу Королівства Данія, але володіє широкою автономією.

Зокрема, уряд Гренландії вирішує всі внутрішні питання, контролює всі корисні копалини, за Данією залишається контроль над обороною, зовнішньої та грошовою політикою. Населення Гренландії близько 56 тис. осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, дональд трамп, гренландія
В тему