15 Серпня 2019
Новини

Назвали продукти, які захищають курців від раку

Назвали продукти, які захищають курців від раку

Австралійські вчені проаналізували раціон більше 50 тисяч добровольців і визначили продукти, багаті флавоноїдами, які захищають від онкологічних захворювань і бережуть серце.

Людям зі шкідливими звичками ці продукти потрібні особливо, передає Хайтек+.

Вчені проаналізували раціон 56 тисяч датчан, якого вони дотримувалися протягом 23 років і виявили, що споживали більше флавоноїдів з їжі рідше вмирали від раку і захворювань серця і судин, повідомляється в дослідженні, опублікованому в Nature.

Флавоноїди - це рослинні пігменти, які містяться в різних овочах, фруктах, а також напої. Учасники, які споживали близько 500 мг флавоноїдів в день, мали найменший ризик смерті від раку і серцево-судинних захворювань.

Захисний ефект найбільш проявився у людей зі шкідливими звичками - курців і вживаючих більше двох келихів алкоголю в день, підкреслюють автори.

Відомо, що куріння і алкоголь підсилюють запальні процеси і ушкоджують кровоносні судини, що збільшує ризик цілого ряду захворювань, які переходять у хронічні. Вчені показали, що флавоноїди володіють протизапальними властивостями і покращують функцію кровоносних судин, що пояснює, чому ця група учасників мала знижені ризики смертності.

Важливо вживати різні флавоноїдні сполуки, що містяться в різних рослинних продуктах і напоях, уточнюється в дослідженні.

У добу потрібно споживати близько 500 мг флавоноїдних сполук з різних джерел. Наприклад, одна чашка чаю, одне яблуко, апельсин, 100 грамів чорниці і стільки ж брокколі.

Вчені продовжать дослідження, щоб з'ясувати, для яких типів раку флавоноїди мають найкращим профілактичним ефектом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти викликають стрес

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Світ, здоровий спосіб життя, цікаво знати
В тему