15 Серпня 2019
Новини

Волинський хірург врятував львів’янку, яка за 15 років хвороби об’їздила пів України

Волинський хірург врятував львів’янку, яка за 15 років хвороби об’їздила пів України

Лікар - хірург рентгено-хірургічного блоку Луцької міської клінічної лікарні Олександр Христюк провів рідкісну та унікальну лапараскопічну операцію у черевній порожнині.

Відтак на електронну адресу лікарні надійшла подяка від пацієнтки - жительки Львівської області.

Жінка стверджує у листі, що зі своєю проблемою об"їздила пів України, щоб вирішити її правильно і без рецидивів. І тільки Олександр Христюк допоміг мешканці Львівщини.

«У лікарню звернулася хвора, яка страждала запорами та частковою кишковою непрохідністю 15 років. Обстеживши, встановили діагноз - доліхосігма. Потрібно було робити резекцію сигмовидної кишки, - розповідає лікар-хірург Олександр Христюк, - Зазвичай, у таких випадках виконується класична велика операція. Проте, маючи всі можливості пацієнтці запропонували видалити сигмовидну кишку лапароскопічно. Вона відразу погодилася, хоча знала, що подібна операція проводитиметься вперше. Операція відбулася успішно і хвора на 3 день пішла додому».

Довідка. При доліхосігмі збільшується сигмовидна кишка, порушується моторика і випорожнення товстої кишки. Хворого турбують хронічні запори, вздуття живота та рецедивуючий абдомінальний біль. Крім того, це - психологічна і соціальна проблема. Людина боїться щось не те або зайве з"їсти та «вийти у люди».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, медицина
В тему