13 Серпня 2019
Новини

Маршрутник, який ріс сиротою, тепер щодня роздає цукерки

Маршрутник, який ріс сиротою, тепер щодня роздає цукерки

Дій активно! Живи позитивно!

Скільки разів нам доводиться чути: мовляв, світ жорстокий і люди – нелюди. Але історія Василя Мартинюка з Рівного свідчить: добро теж є поміж нас. І творити його не так уже й складно: треба просто захотіти.

Спершу про доброго дядю водія розповіли в соціальних мережах пасажири маршрутки, яка курсує містом. Людей, як звикли до нахабних та завжди сердитих водіїв громадського транспорту, здивувала маленька приємність – цукерка, яку водій Василь Мартинюк вручає кожній дитині у своєму автобусі.

Аби подарувати хвилинку щастя для маленьких пасажирів, водій щодня купує по кілька кілограмів солодощів. А на запитання журналістів, що підштовхнуло до такого жесту, Василь крутить кермо й усміхається:

– Я сам ріс сиротою. І найбільше, про що мріяв, – відчувати ласку і турботу.

Коли став дорослим, брак любові Василь компенсував у власній сім'ї. Тож зараз щиро тішиться внуками, яких має аж сімох! А ще отримує задоволення від улюбленої роботи, тож за кермом уже більше ніж 50 років.

– Щоб дитина виросла хорошою людиною, її змалечку треба виховувати в доброті, – зауважує пан Василь. – І найкраще виховання – це виховання власним прикладом.

Найбільше ж розчулюють водія особливі дітки. Вони – часті гості в цьому автобусі, позаяк маршрут пролягає біля спеціалізована дитсадка.

– Насправді для особливих діток, їхніх мам і тат дуже важливе гарне ставлення, – розповідає вихователька Центру для дітей із порушеннями фізичного та інтелектуального розвитку Жанна Черняк. – Нам жодної копійки не вартує усміхнутися до такої дитинки, сказати добре слово, але наскільки воно цінне!

За чуйність і доброту місцеві чиновники вирішили нагородити водія Василя Мартинюка: пообіцяли до дня автомобіліста виписати премію. Та чоловік як дарував добро безкорисливо, так і надалі хоче це робити.

Оксана Бубенщикова

Конкурс журналістських матеріалів «Поспішай творити добро!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне, олександр шевченко, конкурси
В тему