13 Серпня 2019
Новини

На Волині населені пункти можуть опинитися під водою

На Волині населені пункти можуть опинитися під водою

Деякі населені пункти на Волині опинились під загрозою затоплення через діяльність великої кількості бобрів.

Тварини перекривають деревиною меліоративні канали у дамбах Любешівського району та риють нори під греблею, пише Ua.news.

«Збільшується ймовірність того, що буде пошкоджено дамбу. Якщо відбувається прорив, то треба вкинути 200-300-400-500 мішків. Також вони багато доріг зараз руйнують», – повідомив керівник Любешівського водогосподарства Віктор Крисько.

Одна з автодоріг між Любешівом та селом Заріка, яку побудували через дамбу, була зруйнована бобрами.

Через діяльність гризунів рівень води зростає. Однак провести ліцензований відстріл не можна – вони є частиною заповідника «Прип’ять-Стохід». Проблему можна вирішити зміцненням гребель бетоном і зведенням нових гідротехнічних споруд, але на це потрібні кошти. Зараз водне господарство засипає нори бобрів піском і руйнує їх греблі.

«Можливо, якось відлякувати їх, можливо, дамби зміцнювати краще, створювати гідроспоруди. Все-таки це тварина, яке тут є у нас, хоч вона і завезена з Північної Америки, але живе своїм життям. Майже усі населені пункти віддамбовані, озера віддамбовані, річки – бобер шукає собі якийсь притулок, життя для себе», – каже директор парку Олександр Сащук.

Читайте також:

Невтішні прогнози: менше ніж за століття десятки українських міст опиняться під водою

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, НП, екологія, тварини, Надзвичайні події, Волинь
В тему