12 Серпня 2019
Новини

Сенсаційні подробиці ДТП: Зайцева була під «наркотою»

Сенсаційні подробиці ДТП: Зайцева була під «наркотою»

Адвокат Лариса Матвєєва, яка представляє в суді інтереси потерпілих в резонансному ДТП у Харкові, планує домагатися, щоб експертів інституту Боккаріуса звільнили через професійну некомпетентність або порушили проти них кримінальну справу.

Про це інформує місцеве видання «Коментарів. Харків».

Ініціювати кримінальне провадження проти горе-експертів, які двічі не зуміли встановити, чи знаходилася винуватиця кривавої аварії, засуджена Олена Зайцева в стані наркотичного сп'яніння, Ларисі Матвєєвої допоможе висновок психіатра-нарколога Бориса Михайлова – доктора медичних наук, професора кафедри психотерапії Харківської медичної академії післядипломної освіти.

Він вивчив матеріали справи і вважає, що Зайцева таки перебувала під дією лікарських препаратів з одурманюючим ефектом. І для встановлення цього абсолютно не потрібен кількісний аналіз, на якому так наполягали експерти – достатньо наявності препарату в організмі. А нормативно-правових документів, що вимагають встановити кількість наркотику в крові, в Україні не існує.

«На суді ми скажемо про висновки цього експерта. Але 99%, що Апеляційний суд не буде призначати зараз ніяких експертиз. Хоча це було б правильно – для об'єктивності. Хотілося б, щоб у вироку були обтяжуючі обставини, коли в подальшому будуть розглядати якісь варіанти щодо зменшення терміну (Зайцевої). Але цей висновок необхідно для того, щоб відкрити кримінальне провадження проти експертів. Ми вважаємо, що в процесі розслідування справи Зайцевої саме експерти допустили грубі порушення. Причиною могла було або відсутність належної кваліфікації, що є підставою для відсторонення, або навмисні дії – тоді це вже підстави для порушення кримінальної справи і притягнення до кримінальної відповідальності», - пояснила Матвєєва.

Це важливо, тому що має значення для розгляду аналогічних справ в Україні, можливо, це буде прецедент, підкреслила юрист.

Лариса Матвєєва не виключає, що справу проти експертів будуть загортати правоохоронні органи, але вона, як і її колега адвокат Сергій Перепелиця, готова через чуд домагатися справедливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Зайцевої розвалюють: потерпілі просять помочі у Зеленського

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: НП, суспільство, справа зайцевої, суд, дтп
В тему