12 Серпня 2019
Новини

«Голови геть»: Зеленський не обмежився звільненням поліцейських «бурштинових» регіонів

«Голови геть»: Зеленський не обмежився звільненням поліцейських «бурштинових» регіонів

Президент зажадав звільнити головного лісівника Житомирської області, керівників поліції декількох районів, а також начальників СБУ в трьох регіонах.

Президент Володимир Зеленський зажадав звільнити ряд керівників силових відомств через ситуацію з нелегальним видобутком бурштину. Так, під час візиту в Житомирську область він рекомендував написати заяви про звільнення керівників місцевої Нацполіціі і СБУ, пише Кореспондент.

Я вам не вірю, я буду говорити з керівником, і я вам теж дуже рекомендую покинути вашу посаду. Буду говорити з паном Аваковим, з паном Князєвим ... Я не вірю вам, бо за чотири роки ви говорите, що ви припинили (нелегальну видобуток бурштину в області), а у нас є економічні висновки: що ви тут припинили, хто припинив? (...) Може, ви ... в схемі не були, але ви не можете нічого зробити з «піратами бурштиновими» Житомирщини», – сказав Зеленський чолі поліції Житомирської області.

Звертаючись до глави УСБУ області, президент вказав, як працюють з бурштином представники Служби безпеки.

«А ви знаєте, що Служба безпеки України теж в цій схемі? ... Як вони працюють з бурштином, якщо не за схемою, яким чином? ... Ми замінимо главу СБУ Житомирської області. Я хотів би, щоб пан Іван Геннадійович Баканов розглянув іншу кандидатуру «, - зазначив глава держави.

Він також запропонував Князеву звільнити керівників районних відділів Нацполіціі Олевського та Овруцького районів області.

За словами президента, проблема нелегального видобутку бурштину в Україні «набула масштабу екологічного лиха».

«Дійсно, тисячі гектарів лісових земель перетворилися в пустелю... Ми сьогодні облетіли всі і все це бачили. Ми розуміємо, що люди полюють там на бурштин, ми розуміємо, що це реальна війна, по-іншому не можу про це сказати, війна з державою кримінальних авторитетів, яких прикривали і поліція, і СБУ, і прокуратура», – сказав Зеленський.

Він також запропонував піти у відставку начальника обласного управління лісового та мисливського господарства.

Ми почнемо працювати по всьому прізвищами в цих трьох областях (Волинській, Рівненській та Житомирській - ред.), Щоб вони збирали свої речі і змінили адресу свого існування, змінили країну свого життя», - заявив президент.

Також президент доручив Князеву звільнити керівників райвідділів Нацполіціі в Рокитнівському, Дубровицькому, Володимерецького, Зарічненському та Сарненському районах Рівненської області, в Олевському і Овруцькому районі Житомирської області, в Ратнівському та Любашівському районі Волинської області

Слова Зеленського подвтерділ глава Нацполіціі Сергій Князєв. За його словами, за попередніми підрахунками, тільки в трьох регіонах «чорні» копачі пошкодили понад 6200 га лісу і більше 1000 га сільськогосподарських земель.

«У таких умовах відсутність природоохоронних і відбудовних робіт може привести до необхідності визнання північній частині нашої держави зоною надзвичайної екологічної катастрофи»,– сказав він.

Дії порушників закону найчастіше карали мізерними штрафами. Незаконний видобуток бурштину, заявив глава Нацполіціі, не могла відбуватися без співпраці бандитів з місцевими органами влади і силовиками

За його словами, в 2016 році для доступу в важкопрохідні місця в розпорядження поліції було передано 12 одиниць спеціальної та бронетехніки, залучені групи аеророзвідка, сформовані пересувні пошукові групи, які були зняті з другої лінії оборони в Донбасі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, володимир зеленський, звільнення
В тему