11 Серпня 2019
Новини

«Укрзалізниця» купувала запчастини російського виробника, переплачуючи в п'ять разів

«Укрзалізниця» купувала запчастини російського виробника,  переплачуючи в п'ять разів

За результатами тендеру філія «Центр забезпечення виробництва» «Укрзалізниці» закупила запчастини до швидкостеміра у російського виробника на загальну суму у 5,9 млн гривень.

Як передає 368.media, закупівлі стосувалися 148 позицій запасних частин до локомотивних швидкостемірів радянського зразку — ЗСЛ-2М. У тендері брали участь лише «НТП «Трансінвест» і «Глорія-Трейд», які подали пропозиції з різницею в 4 гривні. Вони пропонували продукцію російської «Електромеханіки».

Але при цьому вартість запчастин в 5 разів перевищила ціну на ринку в РФ — один такий швидкостемір коштує близько 17 тисяч гривень, а в Україну його купили за 86 тисяч.

Тендер виграла «НТП «Трансінвест» — фірма, яку зареєстрували в 2014 році на жителя окупованого Криму Максима Ковальчука. Він є одним з головних посередників залізничної техніки з Росії для УЗ.

Фірма продовжує співпрацювати з українською стороною навіть незважаючи на те, що проти неї було відкрито ряд кримінальних справ. У минулому році сторони провели тендер з аналогічними закупівлями на 25 млн гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, укрзалізниця, тендер
В тему

Останні матеріали