10 Серпня 2019
Новини

У Львові створили першу станцію компостування органічного сміття

У Львові створили першу станцію компостування органічного сміття

 У Львові в серпні 2019 року розпочне роботу перша міська станція компостування органічних відходів. Про це повідомляє прес-служба Львівської мерії.

Зокрема, зазначено, що підприємство запрацює на вулиці Пластова, де в майбутньому планують відкрити сміттєпереробний завод. Ідею створення станції запропонували екоактивісти, а розвинуло її комунальне підприємство «Зелене місто».

Зазначається, що органічне сміття на полігонах створює більше проблем: виділяє газ і утворює фільтрати, які забруднюють ґрунт. Відомо, що найближчим часом в місті почнуть встановлювати спеціальні контейнери для збору «мокрих» відходів. У них будуть збирати харчові і зелені відходи, з яких будуть робити компост, який можна буде використовувати в якості добрива.

Також в місті встановлять 338 додаткових контейнерів для роздільного збору сміття.

«Робота станції компостування стане початком сортування відходів у Львові, а у жителів міста буде перехідний період, щоб навчитися і звикнути до нової системи вивезення сміття, адже через два роки на вулицях буде стояти вже значно більше контейнерів, призначених для тих або інших відходів», — зазначив директор місцевого комунального підприємства «Зелене місто» Вадим Ніздря.

 Він додав, що ефективність роботи майбутнього сміттєпереробного заводу безпосередньо залежить від того, наскільки якісно в місті буде налагоджений роздільний збір відходів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна увійшла в першу десятку країн з найбільшим обсягом сміття на жителя.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, львів, львів, сміття, екологія, львів, львів
В тему