9 Серпня 2019
Новини

Стали відомі плани Константинополя щодо ПЦУ

Стали відомі плани Константинополя щодо ПЦУ

У Православній церкві України повідомили, про які плани щодо Української церкви говорив Вселенський патріарх на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє радіо Свобода.

Константинополь ніколи не буде втручатися у внутрішні справи Української церкви, вона – повністю незалежна й автокефальна, сказав, зокрема, Вселенський патріарх Варфоломій, вітаючи Зеленського у своїй резиденції на Фанарі у Стамбулі 8 серпня. «Звідси, з Константинополя, з Фанару, вона буде мати тільки високий захист і наші постійні молитви за успіх її справи», – додав він.

«Ваш візит відбувається після видання та надання Томоса про автокефалію для новоствореної Української православної церкви. Ми просимо, щоб вона завжди мала ваш високий захист і вашу підтримку в тій роботі, яку вона вже почала для українського народу. Як 1031 рік тому ми з Константинополя дали вам хрещення, так само і тепер ми дали вам незалежність, можливість для вашої Церкви виконувати своє служіння незалежно і без будь-якого втручання ззовні», – наголосив Вселенський патріарх, відповідно до повідомлення ПЦУ, що є перекладом прес-релізу Вселенського патріархату з грецької.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ США зробив несподівані висновки щодо електронних сигарет

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, варфоломій, православна церква україни, константинополь
В тему