8 Серпня 2019
Новини

Бойовики встановлюють міни вздовж узбережжя Азовського моря

Бойовики встановлюють міни вздовж узбережжя Азовського моря

Російські окупаційні війська встановлюють морські міни вздовж узбережжя Азовського моря на окупованій території  Донецької області. Такі зухвалі дії бойовиків несуть загрозу цивільним жителям приморського регіону.

Підконтрольні Росії війська почали нарощувати мінно-вибухові загородження не тільки на окупованій частині Донеччини, а й на окупованій Луганщині, повідомив представник прес-центру Міністерства оборони Максим Праута, - пише «24 канал».

Міни, якими окупанти нашпиговують узбережжя Азову, заборонені міжнародними конвенціями. 

«Окупанти встановлюють морські міни вздовж узбережжя Азовського моря на тимчасово окупованій території в Донецькій області. Зазначені дії російсько-окупаційних військ значно погіршують ситуацію з безпекою і підвищують загрозу життю цивільного населення»,
– наголосив Праута.

Окупанти мінують не тільки території вздовж лінії зіткнення, а й ділянки сільськогосподарських угідь вздовж доріг, що пролягають в глибину тимчасово окупованих територій.

Усе це проросійські бойовики роблять під час «хлібного перемир'я», яке триває на Донбасі з 21 липня. Його встановлено уздовж усієї лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Відповідно до домовленостей режим тиші передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Нагадаємо, що на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися з 1 серпня ремонтувати міст і розміновувати прилеглі до мосту території у Станиці Луганській.

Ми писали, що учасники тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі під час засідання у середу, 17 липня, домовилися про режим припинення вогню з опівночі 21 липня на час збору врожаю.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, НП, азовське море, армія, ато
В тему

Останні матеріали