7 Серпня 2019
Новини

Знайшли гіганського папугу-канібала

Знайшли гіганського папугу-канібала

Палеонтологи в Новій Зеландії виявили скам'янілості найбільшого у світі виду папуг.

Про це пише УНН з посиланням на The Independent.

Названі вченими «Heracles inexpectatus» через величезні розміри особини досягали 3 футів (0,9 метра - ред.) у висоту і важили більше ніж камінь. Експерти стверджують, що дзьоб папуги був настільки сильним, що він міг би тріснути майже все, що він хотів з'їсти - включно, можливо, з більш дрібними папугами.

Папуга був виявлений у ході масових розкопок недалеко від міста Сент-Батанс на південному острові Нової Зеландії, в районі, відомому своїми копалинами.

«Нова Зеландія добре відома своїми гігантськими птахами», - сказав доцент Університету Фліндерс в Австралії Тревор Ворсі, який координує розкопки разом із Університетом Нового Південного Уельсу, а також Австралією і Кентерберійським музеєм.

«Гігантські гуси і адзебіли ділили ліси, а гігантський орел управляв небесами. Але до сих пір ніхто і ніде не знаходив вимерлого гігантського папугу», - додав він.

Скам'янілості налічують близько 19 мільйонів років. Вимерлий гігант був членом древньої новозеландської групи папуг.

«Геракл, будучи найбільшим папугою за всю історію, без сумніву, з величезним для папуг дзьобом, який міг розколоти все, що йому сподобається, цілком міг з'їсти більше, ніж зазвичай їдять папуги, можливо, навіть інших папуг», - заявив професор Університету нового Південного Уельсу Майк Арчер.

Ми писали, що у Франції дослідники знайшли рештки велетенської 30-метрової тварини. Лише її стегнова кістка важила близько 508 кіло і була розміром з людину.


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, канібали, папуга, нова зеландія
В тему