5 Серпня 2019
Новини

Ці продукти провокують целюліт: ТОП-5

Ці продукти провокують целюліт: ТОП-5

Целюліт – поширене явище у багатьох людей. Це структурні зміни в підшкірній жировій клітковині. На формування цього неприємного явища впливає і харчування.

Експерти назвали топ-5 продуктів, які провокують появу целюліту, передають Новости Ю.

Експерти відзначають, що відмова від цих продуктів не позбавить від целюліту відразу. Підхід повинен бути комплексним - обгортання, масаж, контрастний душ для поліпшення мікроциркуляції шкіри, а також відмова від куріння, активний відпочинок, достатня кількість сну і руху.

Кофеїн і продукти, що його містять: кава, міцний чай, какао, кола

Ця речовина заряджає енергією в невеликій кількості. В надлишку кофеїн порушує кровопостачання. В результаті підшкірна клітковина, і так страждає порушенням мікроциркуляції при прийомі кави, буде посилювати утворення целюліту.

Солодощі, продукти, що містять цукор: шоколад, цукерки, газовані солодкі напої

Їх вживання призводить до постійно високого рівня глюкози в крові, у відповідь на це посилюється синтез інсуліну. Саме цей гормон підсилює утворення жиру в підшкірній жировій клітковині. Крім цього, цукор при надмірному надходженні викликає пошкодження поверхні судин і зниження їх еластичності. Проявляється це у вигляді набряків і посилення целюліту.

Сіль

Її надлишкове надходження в організм призводить до затримки рідини в організмі і підсилює набряклість, а це перший етап у формуванні целюліту.

Напівфабрикати і фастфуд

Ці продукти мають високий глікемічний індекс і діють на організм так само, як і цукор. Крім цього, в них міститься ще і велика кількість ароматизаторів, барвників, підсолоджувачів - добавок, що викликають порушення крово- і лімфообігу.

Алкоголь

Практично всі спиртні напої стимулюють надлишковий синтез естрогену. Це жіночий статевий гормон, який стимулює відкладення жиру і утворення целюліту (саме тому жінки частіше страждають целюлітом).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихід є: способи схуднення для людей з «поганими генами»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, целюліт, здоровий спосіб життя
В тему