3 Серпня 2019
Новини

Акції протесту в Москві: сотні затриманих (фото, відео)

Акції протесту в Москві: сотні затриманих (фото, відео)

Під час чергової акції в Москві з вимогою реєстрації незалежних кандидатів на виборах до Мосміськдуми затримані сотні осіб.

Близько 100 людей затримали російські силовики на акції протесту в центрі Москви. Сайт «ОВД-Инфо», який відстежує долю учасників протесту, станом на 16:00 повідомляв про 311 затриманих, пише Радіо Свобода.

В ефірі телеканалу «Дождь», який веде пряму трансляцію подій у центрі Москви, повідомили про продовження затримань на Пушкінській площі, цю локацію повністю очистили від протестувальників. Серед затриманих є кореспондент телеканалу Володимир Роменський, за повідомленням «ОВД-Инфо», в автозаках перебувають і журналісти інших видань.

Ініціатори акції закликали своїх прихильників пройти Бульварним кільцем – без плакатів і без гасел.

У Росії прихильники опозиції планували о 14:00 3 серпня розпочати нову акцію з вимогою зареєструвати незалежних кандидатів на виборах до Московської міської думи. Перед початком акції російські силовики затримали юристку Фонду боротьби з корупцією Любов Соболь – одну з небагатьох відомих лідерів протесту, які залишалися на свободі.

Акція 3 серпня не була погоджена місцевою владою. Влада Москви пообіцяла вжити «всіх необхідних заходів» для підтримання громадського порядку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, москва, акція протесту, затримання
В тему