2 Серпня 2019
Новини

Поезія Колоса та Іздрика, болючі спогади ветеранів УПА: що могли почути і побачити гості фесту «Бандерштат», день 1 (фото, відео)

Поезія Колоса та Іздрика, болючі спогади ветеранів УПА: що могли почути і побачити гості фесту «Бандерштат», день 1 (фото, відео)

У селі Рованці, що під Луцьком, вже традиційно розпочався фестиваль українського духу «Бандерштат», який 13 рік поспіль збирає  справжніх патріотів та поціновувачів українського слова та музики.  Хоча цього річ музичний напрям був змінений на літературно-просвітницький.

Так, 10 гектарів вільного українського простору приготували організатори для учасників фесту, на яких розташовано кілька локацій та тематичних майданчиків: музична сцена, вечірня пісенна ватра, табір УПА, гутірки, парад повітряних куль,  літературна сцена, фудкорт, ніч українського кіно, спортивні змагання, дитяче містечко, ярмарок українських майстрів, майстер-класи тощо.

Так, у перший день на гутірках гості «Бандерштату» мали змогу почути болючі спогади ветеранів УПА, поезію Сергія Мартинюка та Юрія Іздрика, ведучої відомої сатиричної програми #@)??$0 Олександри Гонтар. Начальник УПП у Волинській області Андрій Крутень провів гутірку на тему «Права та обов’язки громадян крізь призму служби в патрульній поліції».

Аби дістатися «Бандерштату» більшість «бандерштатівців» йшли спеціально збудованим мостом, що з’єднує міський пляж у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки та територію села Рованці. Аби запобігти неприємним ситуаціям, з 8 ранку до 8 вечора берег річки Стир патрулюють рятувальники, на допомогу яким готові прийти МНСники, у наявності яких є рятувальний човен.

На території фесту діє наметове містечко для тих, хто приїхав здалеку. Наразі сказати, скільки гостей вже зареєструвалося у містечку та скільки палаток буде цього року на «Бандерштаті», поки що неможливо через постійну зміну кількості гостей – про це говорить керівник прес-служби «Бандерштату»  Анастасія Передрій. А за словами Мар’яни Коваль, виконавчого директора фесту, у перший день очікують на прихід мінімум п’яти тисяч гостей.

Кожного ранку «бандарштатівці» мають змогу розпочати день заняттям із йоги з Христиною Губською.

Також на фестивалі охочі можуть зробити собі татуювання патріотичної чи етно-тематики від  Віталія Брата, який пропонує авторські ескізи виконані в лінійній графіці. Ілюстровані сюжети з української демонології, портрети діячів та персонажів книг стануть згадкою про «Бандерштат».

Фестиваль триватиме упродовж 3-х днів – з 2 по 4 серпня. Вхід для учасників бойових дій, людей з інвалідністю та дітей до 12 років — вільний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Таблоїд, Україна, Волинь, волинь, луцьк, фестиваль, бандерштат, Відео
В тему