2 Серпня 2019
Новини

Чому плаче малюк? 5 основних причин

Чому плаче малюк? 5 основних причин

Фахівці склали перелік із п’яти головних причин, чому плачуть малюки.

Про це повідомляє Наша мама.

У малюка немає внутрішніх ресурсів, щоб впоратися з тим, що від нього вимагають 

Коли людина відчуває себе пригніченою, їй хочеться якось виплеснути свої негативні емоції. Так і діти. Якщо вони хочуть задовольнити свої основні потреби (їжа, відпочинок, увагу і т.д.), вони користуються простим і перевіреним способом - плачуть.

Він не відчуває зв'язку між вами

Нам завжди хочеться знати, що нас люблять, поважають, слухають. Особливо чутливо ставляться до таких проявів діти. Намагайся не ставити дитину в становище, коли вона буде вимагати до себе уваги. Дій на випередження.

Сльози - це найкращий спосіб маніпуляції

Малюку не подобається те, що відбувається, але він не в силах змінити ситуацію Коли діти плачуть, вони відчувають себе безсилими. Якщо ми лаємо їх за ниття або відмовляємося прислухатися до їхньої думки, ми тільки посилюємо це почуття. З іншого боку, якщо ми даємо їм те, що вони хочуть, то як би нагороджуємо дітей за безсилля. Дай дитині зрозуміти, що ти знаєш про її бажання і озвуч свою точку зору.

Малюк плаче, тому що йому потрібно виплеснути емоції

Діти не знають слова «стрес», але це не означає, що вони його не відчувають. Мама забрала улюблену іграшку, друзі відмовилися грати – дитина часто перебуває в ситуаціях, коли плач - єдиний вихід. Не примушуй її стримуватися. Просто посади до себе на коліна, погладь, обійми і скажи пару ласкавих слів.

Плач завжди спрацьовує

Ніколи не нагороджуй малюка за плач і не піддавайся на його прохання, якщо вони не мають під собою грунту. Якщо він хоче цукерку, але йому не можна, пошукай альтернативний варіант, який зробить його щасливим. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити персональні дані на телефоні, — поради експерта

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, психологія, цікаво знати, діти
В тему