1 Серпня 2019
Новини

Поблизу Луцька збудують завод з переробки ягід та фруктів

Поблизу Луцька збудують завод з переробки ягід та фруктів

У селі Чаруків Луцького району планують побудувати нове підприємство.

Заплановане будівництво заводу з переробки та замороження ягід, фруктів та овочів. Його затвердили наказом відділу містобудування, архітектури та інфраструктури Луцької райдержадміністрації, - пишуть Волинські новини.

Підприємство будуватимуть на вулиці Вокзальній, 105, у селі Чаруків Луцького району.

Замовником стала громадянка Любомира Райхіль.

Завод не повинен перевищити допустимої висотності - 15 метрів і має відповідати генеральному плану села.

Останні кілька сезонів в Україні ягідно-фруктовий галузь непогано розвивається. За даними проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти», щорічно виробництво ягід збільшується на 4%.

Обсяг ринку в 2015 році перевищив $250 млн, наші виробники виростили 190 000 т ягід. До топ-3 найбільш популярних ягід входять суниця садова (полуниця), малина і лохина. При цьому споживання ягід в Україні все ще в чотири рази нижче, ніж в Європі.

У нашій країні вирощуванням ягід в основному займаються дрібні фермери. Зараз врожайність ягідних культур в Україні на 7-20% нижче, ніж у сусідній Польщі.

Це пояснюється тим, що фермери не інвестують у нові високопродуктивні сорти. Але незабаром ситуація може змінитися: останнім часом з-за високої рентабельності ягідного напрямку, яка може досягати 50%, їм стали цікавитися великі виробники.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, заводи, луцьк
В тему