31 Липня 2019
Новини

На Волині домовлялися про співпрацю з китайцями (фото)

На Волині домовлялися про співпрацю з китайцями (фото)

У СНУ ім. Лесі Українки відбулася робоча зустріч із китайською делегацією.

Ректор волинського університету зазначив, що це перший візит такої великої делегації.

«Сподіваюся, ми розробимо план співпраці з університетами Китаю», – зазначив на початку заходу Ігор Коцан.

Далі представив учасників наради з українського боку, ними були: проректорка з науково-педагогічної роботи і міжнародних зав’язків Наталія Павліха, начальник відділу міжнародних зав’язків Марта Сидорук, фахівець відділу міжнародної освіти Назар Михалюк, завідувач кафедри здоров’я та фізичної реабілітації Юрій Лях, декан факультету біології Андрій Поручинський.

Після цього Ігор Ярославович надав слово віце-президенту китайського коледжу Ші Ксінгуа, який зазначив, що він і його колеги мають за честь знаходитися  волинському університеті. «Сподіваюся на чесну співпрацю», – зазначив Ші Ксінгуа і представив китайську делегацію. До неї увійшли: Уанг Ченжун – директор фармацевтичної школи, Ху Гуохуа – директор відділу кадрів, Джі Юехуа – перекладачка. Також із китайською делегацією прибув представник Українсько-китайського центру «Шовковий шлях», Сергій Ришков.

Після представлення делегацій професор Ігор Коцан пояснив гостям, чиє ім’я носить СНУ, зазначив, що виш є знаним у Європі. «Приємно, що в нас навчаються студенти з Китаю», – наголосив ректор СНУ ім. Лесі Українки

Гостям показали красу Луцька – відео, зроблене з дрона, а також представили презентації про Лесин виш.

А Ші Ксінгуа представив презентацію коледжу, в якій показав поетапну історію, географічне розташування, а також напрямки, в яких працює заклад.

Насамкінець керівники навчальних закладів обговорили подальшу співпрацю, зокрема обміном аспірантів, магістрів і викладачів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему