30 Липня 2019
Новини

Adidas має роздати кілька тисяч безкоштовних пар взуття і футболок – новий лохотрон в інтернеті

Adidas має роздати кілька тисяч  безкоштовних пар взуття і футболок – новий лохотрон в інтернеті

Adidas на честь свята роздає безкоштовно товари, зокрема, 3000 пар безкоштовних кросівок - такими повідомленнями у WhatsApp і Viber почали засипати українців.

Щоб забрати брендове взуття, необхідно виконати ряд умов – пишуть Коментарі.

При переході з месенджера за фейковою ссилкою опубліковано привітання: «Ми святкуємо наш день народження, надавши 3000 безкоштовних пар туфель і футболок!» І далі, для одержання гарантованих призів учаснику пропонують пройти опитування, де після необхідно поділитися посиланням за допомогою месенджера WhatsApp».

«Adidas роздає 3000 безкоштовних пар взуття, 1800 футболок, щоб відсвяткувати своє 95-річчя. Отримайте безкоштовні черевики на: http ://www .adidas-footwears .club/», - йдеться в повідомленні.

При переході надавалася можливість вибрати розмір взуття і зловмисники вимагали гроші, але тепер контент інтернет-ресурсу змінено і для продовження сесії, пропонують направити розсилку друзям далі. У разі направлення розсилки, відкривається шахраям доступ до телефонної книги.

Як виявилося, насправді компанія не роздає кросівки на честь свого дня народження. Просто шахраї вирішили обдурити користувачів інтернету. Таке явище називається фішинг, тобто шахраї обманюють людей і компанії. Головна їх мета – отримати особисту інформацію користувачів.

Їм потрібні паролі від пошти або різних сайтів, номери телефонів, дані паспорта і карток. Зазвичай користувачі не афішують такі особисті дані, тому шахраї вигадують різні плани, як обдурити людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, adidas, whatsapp, viber, халява, лохотрон, шахрайство, Курйози
В тему