30 Липня 2019
Новини

Злочин чи провокація: заступник мера на Волині не боїться суду

Злочин чи провокація: заступник мера на Волині не боїться суду

Заступник міського голови Володимира-Волинського, секретар міської ради Олег Свідерський прокоментував ситуацію із його затриманням, ніби, під час отримання хабаря в розмірі 10 тисяч гривень.

Сталося це у вівторок, 30 липня, – інформує видання БУГ.

«Дуже багато цікавої інформації для вас назбирав, але я її не можу оприлюднювати, так як вона мені буде більш корисна на судовому засіданні.

Заявляю: злочин я не вчиняв, має місце провокація. Ви потім, коли дізнаєтеся деталі, як це відбулося, я сподіваюся, що ви будете вражені», – зазначив Олег Свідерський

Свідерський також розповів, що йому замінили міру запобіжного заходу із цілодобового домашнього арешту на зобов’язання не покидати місто і перебувати вдома з 22 до 7 години.

Щодо того, чи прослідковується політичний слід у цій справі, Свідерський пояснив, що бачить лише співпадінням кількох факторів.

Користуючись моментом, секретар міськради також прокоментував обговорення у Facebook його світлини з дня виборів.

«Так тоді був цілодобовий арешт. Однак я мав змогу виходити, якщо на це отримував дозвіл слідчого чи судді. В день виборів звернувся за таким дозволом, щоб здійснити своє право на виборчій дільниці. Години відсутності повідомив слідчому», – акцентував секретар.

Нагадаємо, що Свідерський намагався отримати неправомірну вигоду в сумі 10 тисяч гривень. Затримали посадовця вдень біля приміщення міського ЦНАПу.

Як повідомили згодом в прес-службі управління захисту економіки Волинської області, оперативники під процесуальним керівництвом військової прокуратури Західного регіону України викрили та припинили функціонування злочинної схеми вимагання неправомірної вигоди, організовану заступником голови одного з міст області, перебуваючого за сумісництвом на посаді секретаря міськради.

Посадовець вимагав від підприємця 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за надання дозволу на розташування на території міста малої архітектурної форми без дозвільних на це документів. В разі домовленості заступник міського голови обіцяв подальше сприяння ним у отриманні офіційних дозвільних документів на виконавчому комітеті міської ради.

Свідерського було затримано у службовому автомобілі під час отримання 10 тисяч гривень хабара.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, суспільство, хабар, провокація, володимир-волинський, злочин
В тему