29 Липня 2019
Новини

На Львівщині перепоховали останки воїнів, що загинули у Бродівському котлі

На Львівщині перепоховали останки воїнів, що загинули у Бродівському котлі

28 липня, на Львівщині відбулися заходи із вшанування пам’яті українських воїнів та військових інших національностей, які загинули під час Другої світової війни у «Бродівському оточенні».

Цього року виповнюється 75-річниця цього бою, - пише «День».

Зокрема у селі Червоне Золочівського району відбулося перепоховання останків 29 воїнів Першої української дивізії «Галичина», котрі загинули в цьому котлі. Їх останки розшукали впродовж року пошуковці меморіально-пошукового центру «Доля». Учасники цієї організації вже багато років ведуть пошукові роботи з виявлення захоронень та останків загиблих як у Другій світовій війні, так і жертв НКВС.

Панахиду за загиблими відслужили священики у капличці на території військового кладовища дивізії, що поблизу села. Після цього труни були перенесені на кладовище і під сальву з автоматів захоронені.

«На цьому місці полягли люди, які мали честь захищати нашу державу. Ми сьогодні маємо велику відповідальність продовжувати цю національно-визвольну боротьбу. І вона триває не лише за територію, але й за українську мову та віру. Ми сьогодні маємо сильну українську армію, яка готова боронити нашу  державу, також маємо національну пам'ять та свідомість, які допоможуть нам захищати наші цінності. Пригадую слова полковника Коновальця: «У великій світовій драмі наших днів ми маємо до вибору: або бути творцями, або жертвами історії». Переконаний, що ми станемо творцями нашої української історії», – зазначив заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

Також скорботні заходи відбудуться у селі Підгірці Бродівського району та на горі Жбир, де розташований меморіал воїнам Першої української дивізії «Галичина».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, поховання, воїни, львів
В тему