26 Липня 2019
Новини

На заміну Палиці: Волиньраду вперше в історії очолить жінка

На заміну Палиці: Волиньраду вперше в історії очолить жінка

Святе місце порожнє не буває. Стало відомо, хто сяде у крісло голови Волинської обласної ради, після того як його попередній власник Ігор Палиця пройшов у Верховну Раду 9-го скликання. 

У п’ятницю, 26 липня, на позачерговій 24-й сесії Волиньради обранці громади вирішували принципово важливе для регіону питання – ким замінити голову облради Ігоря Палицю, який після перемоги на виборах до парламенту по 22-му округу (Луцьк) став народним депутатом, у зв’язку з чим достроково залишив пост очільника головного виконавчого органу Волині. Про це із сесійної зали передає кореспондент «Т1.ua – Твій Портал». 

На сьогоднішньому засіданні голова обласної виборчої комісії Георгій Тимощук доповів, що депутатом Волинської обласної ради замість Ігоря Палиці затверджено Олександра Голубєва. 

Далі шляхом таємного голосування визначали нового голову обласної ради. У результаті на цей пост обрали депутатку й очільницю бюджетної комісії ради Ірину Вахович, яку висунула на посаду фракція «УКРОПу». За Вахович проголосували 55 колег, не підтримали її кандидатуру двоє. Всього в складі ради 64 обранці.   

Після привітань новообраній очільниці виконавчої влади краю перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик заявив, що подає у відставку з посади. За його словами, він вважає, що Ірина Вахович повинна сформувати свою команду.

Депутати задовольнили прохання Пирожика 55 голосами «за». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Політика, ігор палиця, волинська ода
В тему

Останні матеріали