25 Липня 2019
Новини

Китай готовий розпочати нову війну

Китай готовий розпочати нову війну
 
У Китаї не виключають можливості застосування військової сили для повернення Тайваню під свою юрисдикцію.

Про це заявив офіційний представник китайського Міноборони У Цянь, повідомляє Fox News.

Так, в оборонному відомстві Китаю підтвердили готовність розпочати війну, якщо знадобиться «захистити національний суверенітет».

«Якщо хтось посміє відокремити Тайвань від Китаю, китайська армія неодмінно буде битися, рішуче захищаючи національний суверенітет, єдність і територіальну цілісність країни», — заявив представник китайського Міноборони.

Також він наголосив, що розміщення ракетних систем Сполучених Штатів у Південній Кореї «підриває регіональний баланс сил».

Раніше лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав населення Тайваню визнати, що острів «повинен і буде» возз’єднаний з Китаєм. Крім того, Пекін пригрозив і залишив за собою право «застосувати силу» для повернення Тайваню.

Також Китай пригрозив ввести санкції проти США після того, як на початку цього місяця була попередньо схвалено продаж зброї Тайваню в розмірі 2,2 мільярда доларів.

Тайвань заявив, що запросив допомогу в зв'язку з побоюваннями, пов'язаними з військовою експансією Китаю.

Своєю чергою, Міністерство оборони Тайваню заявило, що розпочинає будівництво власних винищувачів нового, 5-го покоління на фоні протистояння з Китаєм.

Однак Тайвань має власну адміністрацію і де-факто є незалежним, він ніколи офіційно не проголошував незалежність від Китаю. Пекін вважає цей острів своєю провінцією.

Нинішня лідерка Тайваню Цай Інвень виступає за проголошення островом незалежності та відмови від зв’язків з Китаєм.

На Тайвані мешкають близько 20 мільйонів людей.

Нині Китайська народна республіка контролює материковий Китай та два адміністративні райони — Гонконг та Макао. Тоді як Китайська республіка, відома як Тайвань, визнає себе незалежною від Китаю. Свою столицю та адміністрацію на Тайвані заснували в 1949 році, коли Комуністична партія взяла під контроль материкову частину, а опозиційні до них сили відступили на Тайвань та заснували там свою владу.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, НП, війна, китай, тайвань
В тему