24 Липня 2019
Новини

«Пахлава медова, мідії-рапани!»: на курорті втруїлося 18 відпочивальників

«Пахлава медова, мідії-рапани!»: на курорті втруїлося 18 відпочивальників

Обережно – пляжна їжа!

З курорту забрали в лікарню два десятки відпочивальників – їх «скосили» морепродукти з місцевого базару, передає «Кореспондент».

У курортному селищі Залізний Порт у Херсонській області 18 людей госпіталізували в районну лікарню із харчовим отруєнням. Постраждалі приїхали відпочивати з Дніпровської, Київської, Вінницької, Миколаївської областей та Республіки Білорусь.

За інформацією ЗМІ, всі вони їли морепродукти – варені креветки, рапани і мідії. Симптоми захворювання у пацієнтів, наймолодшим з яких була 4-річна дитина, виявилися однаковими. На щастя, лікарі зуміли швидко поставити їх на ноги, оскільки всі випадки захворювання запущеними не були – по медичну допомогу люди звернулися вчасно.

Після цього співробітники районного управління Держпродспоживслужби провели в Залізному Порту кілька рейдів. І виявили просто на набережній кілька кіосків, у яких підприємець із села Нова Збур’ївка розгорнула активну торгівлю тими самими морепродуктами. Причому зберігалися вони в звичайнісіньких побутових холодильних камерах і жодних документів про їхнє походження та якість господиня надати не змогла.

У неї вилучили близько 60 кілограмів згаданої «смакоти», після чого жінка свою торгівлю згорнула, поїхала додому і тепер ухиляється від спілкування з інспекторами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП, отруєння, херсон
В тему