23 Липня 2019
Новини

«Вискакували із палаючих наметів»: у Росії згорів дитячий табір, багато жертв (фото)

«Вискакували із палаючих наметів»: у Росії згорів дитячий табір, багато жертв (фото)

У Росії на одному з гірськолижних курортів під Хабаровськом сталася пожежа у дитячому наметовому таборі.

Вже відомо про щонайменше 4 загиблих дітей, передає «24 канал».

За повідомленням уряду Хабаровського краю, пожежа в таборі спалахнула уночі проти 23 липня близько 2:00. Тут перебували 189 дітей віком від 7 до 15 років. Унаслідок інциденту вже загинули чотири дитини. Останнім пішов на той світ хлопчик – за його життя боролися лікарі, оскільки дитина зазнала серйозних опіків. Також відомо про смерть трьох дівчаток, одній з них нещодавно виповнилося 11 років.

Раніше місцева влада повідомляла, що загалом через пожежу постраждали 12 осіб: п’ятеро дорослих і семеро дітей. Троє неповнолітніх (народилися у 2006 – 2008 роках) перебувають у реанімації з опіками. За даними російського МОЗ, госпіталізовано шість дітей, одну виписали, а стан двох – задовільний. ЗМІ пишуть, що всі потерпілі – теж дівчатка, їх евакуювали до Хабаровська.

У МНС Росії кажуть, що 20 наметів із 30-ти згоріли за 30 хвилин, ще шість зачепило вогнем. Повністю пожежу вдалося загасити за дві години. Загальна площа займання становила 2,4 тис. квадратів.

За фактом інциденту Слідчий комітет РФ відкрив кримінальне провадження двома за статтями: про заподіяння смерті з необережності та про надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки. Справу передано до Головного слідчого управління. Директора табору Максима Кузнєцова вже затримали. За його словами, у наметах було встановлено обігрівальні пристрої.

Тим часом очевидці переконують, що причиною пожежі стало загоряння речей, які сушили на тепловій гарматі. Як розповіла одна з дівчаток, що відпочивала в таборі, оскільки вночі було холодно, то опалювали саме тепловими гарматами, пише інформагенція «Хабаровський край сьогодні».

За словами інших свідків, вогонь моментально охопив увесь намет, усередині якого нібито була повстяна підстилка. Згодом полум’я миттю перекинулося на інші намети, вожаті змушені були евакуювати дітей. Усі речі дітей згоріли, а намети вони покидали в тому, що встигли одягти у момент евакуації, – хтось босоніж, хтось у піжамах. По декого із тих хто, не постраждав, ще досі не приїхали батьки.  

Відео пожежі в «Холдомі» опублікували у Telegram-каналі Mash. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, НП, Фото
В тему