23 Липня 2019
Новини

В Україні закодують телеканали на супутникових тарілках: купуйте тюнер-декодер

В Україні закодують телеканали на супутникових тарілках: купуйте тюнер-декодер

В Україні у 2020 році планують закодувати сигнал найпопулярніших українських телеканалів на супутникових тарілках. За словами експертів, це є вимогою сучасного світу і необхідною умовою для підвищення якості телепрограм.

Що треба зробити, щоб і далі дивитися телебачення на законних підставах – пише ТСН.

Щоби не залишитися без доступу до улюблених телеканалів, глядачам потрібно буде придбати спеціальний тюнер-декодер супутникового сигналу. Представник одного з офіційних супутникових провайдерів радить не зволікати і перевірити, чи отримуєте ви послуги саме від офіційних компаній. Якщо ж ні - не морока.

«Потрібно лише замінити ресівер, який був (тарілка у більшості випадків підходить), і зробити дзвінок до колцентру і зробити активацію. Вся процедура займе кілька хвилин», – сказав керівник супутникової платформи Віасат Дмитро Шедько.

Нині рекомендована вартість нового приймача (ресівера) коливається в районі тисячі гривень. Його вже можна придбати. Щоб уникнути ажіотажу, варто готуватися заздалегідь.

«Це не будуть різкі динамічні кроки, але готуватися вже треба. Якщо ви не є операторами офіційних супутникових операторів, а таких у нас сьогодні два – «Віасат» та «Екстра» – то ви втратите доступ до улюблених своїх каналів», – каже Похальчук.

Читайте також:

Як вибрати тюнер Т2 та антену до тюнера Т2

Після цього кодування за сигнал доведеться платити абонплату. Медійники запевняють - вона буде помірною і залежатиме від кількості каналів, яку ви оберете. «Це три келиха пива - місячна плата, або чотири горнятка кави", – зазначив виконавчий директор "1+1 медіа".

Кодування сигналу - це важлива боротьба з піратством та провайдерами-шахраями. Коли ж гроші від споживача йтимуть постачальнику послуг, якість послуг неминуче зросте. 

До початку наступного року телевізійники обіцяють провести цілу інформаційну кампанію, щоби жоден глядач не залишився без улюбленого телеканалу. Якщо ви дивитеся телебачення через ефірну цифру або через кабель, вас зміни не торкнуться.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, супутникова тарілка, тюнер, телебачення
В тему