22 Липня 2019
Новини

«Вакантне» крісло: новим прем’єром може стати син Наталії Вітренко

«Вакантне» крісло: новим прем’єром може стати син Наталії Вітренко

В оточенні Зеленського розповіли, з ким ведуть перемовини щодо посади прем’єр-міністра.

У цей час команда президента Володимира Зеленського консультується стосовно обіймання посади майбутнього глави уряду з чотирма претендентами на цей пост, будь-якого з котрих уже найближчим часом українці можуть побачити в прем’єрському кріслі. Таку інформацію одразу від двох інсайдерів, наближених до перемовин, отримало видання «theБабель».

Так, за інформацією, яку роздобули журналісти, на прем’єрському посту на цей момент у Зеленського бачать чотирьох персон, які не намуляли українцям очі в політиці. І ними є: заступник виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Владислав Рашкован, глава НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко і заступник голови Офісу президента з економічних питань Андрій Гончарук.

Прізвище Вітренко в Україні знане. І це той випадок, коли йдеться не про однофамільців, а про родичів:  43-річний Юрій Вітренко є сином однієї з найбільш видних жінок в історії вітчизняного політикуму – лідерки Прогресивної соціалістичної партії України (ПСПУ) Наталії Вітренко.

За даними видання «Фокус», Юрій Вітренко закінчив бакалаврат Київського національного економічного університету з червоним дипломом, спеціальність – Міжнародна економіка; навчався в аспірантурі Інституту міжнародних відносин, кафедра – міжнародні економічні відносини; закінчив програму MBA міжнародної бізнес-школи INSEAD (Франція, Сінгапур). Після закінчення бізнес-школи пройшов практику в інвестиційному банку Merrill Lynch. (Відзначимо, що президент Зеленський натякав, що майбутній глава Кабміну повинен бути економістом.)

У 1995 році почав роботу в ПАТ «Укрінбанк» на посаді спеціаліста 2-ї категорії управління зовнішньоекономічної діяльності та міжнародних розрахунків. Пізніше обіймав різні посади в підрозділі менеджмент-консалтингу провідної міжнародної компанії в сфері надання аудиторських і консультаційних послуг PricewaterhouseCoopers.

У 2002 році брав участь у проекті з розробки стратегії НАК «Нафтогаз України» і проекті зі створення вертикально-інтегрованої нафтової компанії як помічник заступника голови правління.

У 2006 році став спочатку радником, а потім головним радником голови правління НАК «Нафтогаз України». Організував міжнародне фінансування. Був запрошений провести економічні розрахунки і відповідні переговори з ВАТ «Газпром» щодо ціни газу і тарифу на транспортування. Незгода з підписаними контрактами в 2007 році стала одним із чинників прийняття рішення звільнитися за власним бажанням.

У 2008 році був запрошений виступити як один з організаторів реструктуризації міжнародних боргів НАК «Нафтогаз України» (шляхом обміну на випущені єврооблігації) на посаді позаштатного радника голови правління НАК «Нафтогаз України».

У 2010 році заснував інвестиційну компанію AYA Capital. У 2014 році повернувся до роботи в НАК «Нафтогаз України». Зараз обіймає посаду виконавчого директора. Відповідає за представництво інтересів компанії в суперечках із «Газпромом» і координує роботу із розробки макроекономічної моделі України, необхідної для прогнозування довгострокової динаміки макроекономічних показників, що впливають на основні показники діяльності Компанії.

Юрій Вітренко одружений, у нього син і дочка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, дострокові вибори, кабінет міністрів
В тему

Останні матеріали