22 Липня 2019
Новини

Вперше в історії лідируюча партія може отримати конституційну більшість в парламенті

Вперше в історії лідируюча партія може отримати конституційну більшість в парламенті

Відповідно до остаточних результатів Національного екзит-полу партія «Слуга народу» отримала 44,2% голосів. Окрім того, політична сила лідирує в багатомандатному окрузі.

Це означає, що партія «Слуга народу» може отримати 226 мандатів, які необхідні для монобільшості у парламенті. Це буде першим випадком в історії незалежності України, - пише «24 канал».

Такі дані Центральної виборчої комісії за результатами опрацювання 41.70% голосів. Так, «Слуга народу» лідирує у 106 мажоритарних округах з 223.

Представники партії лідирують або борються за перемогу в усіх областях, окрім Донецької, де між собою змагаються переважно висуванці «Опозиційного блоку» та «Опозиційної платформи – За життя». Зокрема, висуванці партії «Слуга народу» перемагають в усіх округах Києва, переважній більшості округів Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Запорізької областей.

За партійними списками політична сила може зайняти 128 місць у парламенті. Все це дозволить партії сформувати більшість без створення коаліції з іншими політичними силами.

Отже, якщо партія «Слуга народу» об′єднається з мажоритарниками чи іншими партіями та отримає більш ніж 300 голосів в парламенті, то вперше в історії Верховної Ради сформує повноцінну конституційну більшість. Про готовність до створення нової коаліції з лідируючою партією вже повідомила «Батьківщина», партія «Голос» поки утримується від однозначної відповіді.

Місйяв Раді
Місйяв Раді

Головою лідируючої партії є радник президента Володимира Зеленського – Дмитро Разумков. Раніше її очолював Іван Баканов – заступник голови СБУ та екс-юрист «Кварталу 95».

Керівник виборчого штабу партії – Олександр Корнієнко. У фінансуванні передвиборчої кампанії партія спиралася на грошову допомогу фізичних та юридичних осіб, які надавали невеликі суми.

У політсилу увійшли чимало нових політиків, експертів з різних галузей, знаменитостей та спортсменів.

слуга народу партія топ-5 кандидатів
слуга народу партія топ-5 кандидатів


Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, вибори, слуга народу, політична партія, вибори
В тему