18 Липня 2019
Новини

Закарпаття під стягом Угорщини: СБУ відкрила кримінал за сепаратизм

Закарпаття під стягом Угорщини: СБУ відкрила кримінал за сепаратизм

У статті спілки нацменшини частина української території була «віддана» Угорщині.

У відповідь на поміщення на передовицю газети Спілки угорської культури Закарпаття «Карпаталія» карти Угорщини, в «складі» якої виявилися українські землі, Управління Служби безпеки України в Закарпатській області відкрило кримінальне провадження про зазіхання на цілісність країни, передає «Главком».

Спецслужба розцінила як сепаратизм зображення у «Карпаталії» частини регіону під угорським прапором. Так, провадження розпочате за частиною 2 статті 110 ККУ («Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України»).

«Внесено відомості до ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України, за фактом розміщення на титульній сторінці періодичного видання Kárpátalja зображення частини Закарпатської області в межах виборчих округів, на яких балотуються кандидати в народні депутати від угорської меншини (ОВО №№ 68, 69 та 73), де населені пункти з компактним проживанням угорської нацменшини (т.зв. Притисянський район) розфарбовані в кольори угорського національного прапора (червоний, білий та зелений), тим самим умовно відокремлені від іншої території області», – зазначили в СБУ.

У відомстві підкреслили, що зображення з мапою Закарпатської області на фоні угорського прапора містить ознаки посягання на територіальну цілісність України та може спровокувати сепаратистські настрої у середовищі угорської національної меншини. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, угорщина
В тему