18 Липня 2019
Новини

На Донбасі домовилися про нове перемир'я

На Донбасі домовилися про нове перемир'я

Учасники тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі під час засідання у середу, 17 липня, домовилися про режим припинення вогню з опівночі 21 липня на час збору врожаю.

Про це повідомила Дарина Оліфер, речниця представника України в ТКГ, експрезидента Леоніда Кучми на своїй сторінці в соцмережі.

Учасники засідання висловили прихильність до «мінських домовленостей» і взяли на себе зобов'язання забезпечити повний і безпечний доступ Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ по всій території України.

Також сторони домовилися про подальше розведення сил в районі Станиці Луганської.

«Домовлено, що найближчим часом відбудеться одночасний, синхронний демонтаж фортифікаційних споруд, який розпочнеться зі знесення споруди незаконних збройних формувань ОРЛО на мосту, а також відбудеться деполітизація - будуть прибрані символи квазіугруповань», - пояснила Оліфер.

Вона додала, що українська сторона обіцяє в найкоротші терміни забезпечити свою частину ремонту мосту через річку в місці розведення сил.

Крім того, учасники з боку бойовиків підтвердили місцезнаходження 69 українських затриманих громадян, яких Україна прагне звільнити. З іншого боку, за словами Оліфер, в українських пенітенціарних установах перебувають 208 людей, «яких просить звільнити протилежна сторона».

Зазначається також, що в соціально-економічній підгрупі ТКГ працюють над забезпеченням безперебійного енерго- та водопостачання.

Раніше, 2 липня, під час попередньої зустрічі ТКГ у Мінську сторони не змогли домовитися про запровадження «хлібного перемир'я» та звільнення утримуваних осіб. В українській делегації у ТКГ повідомили, що на заваді цих домовленостей стала позиція Росії. Між тим, попри перемир'я, про які сторони домовляються час від часу, на Донбасі продовжуються обстріли та гинуть люди.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, суспільство, донбас, вибори, армія
В тему