18 Липня 2019
Новини

Зеленський роздасть «друге громадянство» етнічним українцям з інших країн

Зеленський роздасть «друге громадянство» етнічним українцям з інших країн

Президент пропонує видати українських паспорти представникам діаспори з «дружніх Києву країн».

Пропозиція з’явилася через кілька годин після того, як президент Росії розширив категорії громадян України, які можуть претендувати на російський паспорт, передає «Радіо Свобода».

В Офісі президента України повідомили, що глава держави Володимир Зеленський виступає з ініціативою надавати друге громадянство етнічним українцям із дружніх до Києва країн.

«Президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства як другого для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини», – йдеться в повідомленні.

У президентській канцелярії також зазначили, що Зеленський доручив розробити механізм спрощеної видачі українських паспортів «людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах».

Відзначимо, пропозиція Зеленського про громадянство для представників діаспори та спрощення процедур для потерпілих від порушення прав і свобод з’явилася через кілька годин після того, як глава РФ Володимир Путін укотре розширив категорії громадян України, які можуть претендувати на спрощене отримання російського громадянства.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Політика, суспільство, володимир зеленський
В тему