Компанія Nestle запатентувала нову технологію, що дозволяє виробляти шоколад без використання цукру, пише Bloomberg.
Nestle вирішила додавати в шоколад білу м'якоть, яка вкриває какао-боби. В процесі виробництва її роздрібнюють в порошок, що містить фруктозу - природний замінник цукру.
Nestle - перший виробник, який вирішив використовувати таку технологію. До сих пір м'якоть какао-бобів просто викидалася кондитерами. Придумати новий спосіб компанія вирішила через стійкий тренд на здорове харчування, пише видання.


Очікується, що шоколад без цукру надійде в продаж вже цієї осені. Першою країною, де він почне продаватися, стане Японія. При цьому повністю відмовитися від використання цукру поки не вийде - спочатку його зміст скоротять на 40 відсотків.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.