17 Липня 2019
Новини

Унікальне місячне затемнення над Луцьком (фото)

Унікальне місячне затемнення над Луцьком (фото)

У ніч із 16 на 17 липня лучани могли спостерігати місячне затемнення.

Так, саме о 00:40 годині 17-го липня нічне світило увійшло в фазу повного місяця. За десять хвилин до цього, за пів години після півночі, місяць сховався за земною тінню на 65% – це була максимальна фаза затемнення, пише ІА Волинські новини.

Унікальне природне явище стартувало о 21:43 за київським часом, але виразну тінь від Землі уже було видно, починаючи з 23:01. Разом із тим пік затемнення припав на 00:31.

Простіше кажучи, відбулося часткове місячне затемнення, при якому місяць «укрився» тінню Землі на 65%. Унікальне природне явище було видно й над Луцьком. Увесь процес тривав 5 годин і 34 хвилини, і закінчився о 3:17.

До слова, у США липневу «повню» називають ще й Оленячим Місяцем, оскільки саме у цю пору року в оленів з’являються «молоді» роги.

Окрім цього, це явище називають Попелястим Місяцем – це явище, під час якого супутник Землі видно цілком, хоча Сонцем освітлена тільки його частина, а неосвітлений бік має попелястий відтінок.

Нагадаємо, коридор затемнень стартував 2 липня, в день сонячного затемнення, і закінчиться 17 липня місячним затемненням.

Читайте також:

Коридор затемнень до 17 липня: небезпеки і заборони цього періоду

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Фото
В тему