16 Липня 2019
Новини

Австрія дала дозвіл на екстрадицію Фірташа до США

Австрія дала дозвіл на екстрадицію Фірташа до США

Міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дозволив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа (якого звинувачують у намірах отримати дозволи на видобуток титанової руди в Індії за допомогою хабарів) до США.

У міністерстві юстиції зазначили, що подальший процес видачі є сферою відповідальності іншої юрисдикції – земельного суду Відня, повідомляє Голос Америки.

Австрійський суспільний мовник ORF зазначає, що Фірташ поки залишиться в Австрії, оскільки його адвокати подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію. Екстрадиція відкладена, поки суд не ухвалить рішення стосовного цього клопотання.

Наприкінці минулого тижня федеральна суддя Ребекка Палмаєр в американському Чикаго відмовилася скасувати звинувачення в хабарництві проти Фірташа. Про рішення, ухвалене наприкінці минулого тижня і викладене на 39 сторінках, повідомили американські ЗМІ.

В обвинувальному висновку прокурорів містяться звинувачення Фірташа в змові з метою дати хабар в Індії для видобутку титану, що використовується в реактивних двигунах.

Австрійська влада затримала Фірташа в 2014 році. Якщо Австрія ухвалить рішення про його екстрадицію, колишнього союзника українського екс-президента Віктора Януковича можуть видати Сполученим Штатам у липні.

Фірташ заперечує правопорушення. Його захист наполягає, що США не мають юрисдикції щодо злочинів в Індії. Суддя Палмаєр постановила, що ця справа може розглядатися в США, оскільки схема вплинула на чиказьку компанію Boeing.

Компанія Boeing заявила, що розглядала можливість бізнесу з Фірташем, але ніколи не укладала з ним угод. Boeing не звинувачують у порушеннях у зв’язку з цією справою.

Читайте також:

На майно Фірташа в Лондоні наклали арешт

 

На майно Фірташа в Лондоні наклали арешт

Джерело: https://news.t1.ua/polityka/23837-na-mayno-firtasha-v-londoni-naklaly-aresht.html Новини T1

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, дмитро фірташ, сша, австрія
В тему