16 Липня 2019
Новини

Вакарчук пропонує жорстоко карати депутатів за переговори з Росією

Вакарчук пропонує жорстоко карати депутатів за переговори з Росією

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук готовий подати в Раду законопроект, який дозволить СБУ і Нацраді реагувати на незаконні «переговори» народних обранців з країною-агресором. Він пропонує карати депутатів за перемовини з Росією, не уповноважених на це державою, позбавленням волі на строк до 15 років.

Про плани подати такий законопроект в Раді нового скликання він заявив на прес-конференції, - пише «Ліга. Новини».

Він зазначив, що така практика існує в багатьох країнах, зокрема, в США, де ще в 1799 році ввели «акт Логана», тобто кримінальну відповідальність за будь-які переговори з країнами, з якими США знаходилися в стані конфлікту.

«Ми пропонуємо подібний за духом і змістом закон. Його повна назва буде «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони сепаратистських переговорів з представниками держави-агресора», - сказав Вакарчук.

Він пропонує внести зміни до статті 111 КК «держзрада», і ввести покарання за подібні дії - позбавлення волі на 13-15 років і забороною займати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до п'яти років. До обов'язків СБУ проектом додається завдання реагувати на подібні «переговори».

Нацраді з питань теле- і радіомовлення в законопроекті пропонують дати повноваження анулювати ліцензії ТРК, які поширюють інформацію, яка загрожує територіальній цілісності і суверенітету України або виправдовують агресію проти України або окупацію її територій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Політика, Україна, святослав вакарчук, росія, депутати
В тему