15 Липня 2019
Новини

Побачити Анталію і вмерти: за туристичний сезон в Туреччині померли 13 українців

Побачити Анталію і вмерти: за туристичний сезон в Туреччині померли 13 українців

Консул розповів основну причину, чому українські громадяни «мруть» на популярному турецькому курорті.

У період з травня по червень включно в регіоні, за який відповідає консульство України в Анталії, зафіксовано 13 випадків смертей громадян України, повідомляє «Укрінформ».

В інтерв’ю інформаційному агентству про це розповів Консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко.

«З травня по червень у нас 13 померлих громадян України. В основному це люди похилого віку, які приїхали сюди на відпочинок і не розрахували впливу кліматичних умов на стан їхнього здоров’я. Перша з причин – серцеві напади, також є кілька літніх людей, які зайшли в море і потонули, є люди, які приїхали сюди на лікування і, на жаль, не витримали різноманітних медичних процедур, які здійснювали в лікарні. Такі випадки є і серед тих, хто приїжджав чистити кров, і онкохворі були», – розповів дипломат.

За його словами, більшість проблем, з якими стикаються наші громадяни, які приїжджають на відпочинок, – це недотримання звичайних, загальних правил поведінки. Передусім того, що зловживання алкоголем і взагалі його вживання з купанням у морі – несумісні речі.

«Є також кілька громадян України, які померли природною смертю, але за дивних обставин. Зараз цими справами займається прокуратура, і результати розгляду цих справ будуть повідомлені родичам загиблих», – додав Хоменко.

Як відомо, турецька Анталія – один з основних напрямків літнього відпочинку туристів з України. Поки точних даних щодо кількості українців, що цьогоріч відвідали Туреччину як туристи, немає. Їх оприлюднять пізніше. За чотири місяці 2019 року туристичний потік з України до Туреччини зріс на 13,8 % в порівнянні з аналогічним періодом 2018-го. Кілька років поспіль кількість туристів з України в Туреччині зростає. Торік ця цифра становила 1,35 млн осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, туреччина, українці
В тему